Vanliga frågor om hår

1. Hur snabbt växer håret?

Håret växer ca 1 cm per månad på våra skandinaviska hår. Asiatiska hår kan växa nästan det dubbla på samma tid.

2. Hur ofta bör man klippa sig?

Vill man behålla sin frisyr utan att den ”faller ner” eller tappar formen bör man klippa sig ca var sjätte vecka. På ett långt hår med längre längder kan man vänta ca 8 veckor. Hur slitet ett hår blir beror både på hur ofta du klipper det men också hur du sköter det under tiden.

3. Hur ofta skall jag göra en inpackning?

De flesta inpackningar har en skyddande effekt på håret under 5 tvättar, några få ytterligare ett par. Det betyder att om du tvättar håret varannan dag så bör du göra en inpackning var 10:e dag. Din frisör hjälper dig vilken typ av inpackning du skall använda. Du skall inte använda balsam innan du gör en inpackning då balsamen blockerar inpackningen.

4. Hur ofta skall man tvätta håret?

En del vill tvätta håret varje dag medan en del nöjer sig med 1 gång per vecka. Det viktigaste är att man använder ett milt schampo som är anpassat för din kvalité samt att man inte ”gnuggar” håret rent.

5. Hur skall jag tvätta håret?

Skölj håret rikligt med vatten. Ta ca ”50-öring” med schampo i handen och arbeta upp ett lödder i handen. Fördela sedan schampot över hela huvudet och massera in schampot i håret. Massera hårbotten och krama ev. hår längderna försiktigt.

Om du har ett fett hår skall du inte massera för hårt i hårbotten då du stimulerar fettproduktionen.

Om du har ett torrt hår skall du vara försiktig med längderna så att det inte trasslar sig. Det räcker att du kramar längderna med schampot lite lätt innan du sköljer ur schampot.

6. Varför balsam?

När håret är tvättat har man ruggat upp fjällskiktet som skyddar hårstrået och kan därför kännas lite trassligt. Därför skall du alltid använda balsam efteråt. Tycker du att balsam upplevs fett och tungt använder du fel produkt och kanske även för mycket produkt.

Det finns balsam i mousse- och sprayform som är anpassat för fina hårstrån som lätt bli platta. Om man har ett längre hår så behöver man oftast balsam i kräm form för att håret skall bli ”lättkammat”.

Ta ca en ”50-öring” med balsam och fördela jämt över längderna. Med hjälp av en balsamkarda (borste) kammar du lätt igenom längderna. Annars kan du ta hjälp av fingrarna eller en bredtandad kam. Kamma försiktigt igenom håret. Är det trassligt så börja med topparna och jobba dig inåt. Undvik att få balsam i hårbotten. Skölj sedan ur balsamen och handdukstorka försiktigt. (Gnugga ej!)

7. Vad behöver jag för produkter i håret?

Din frisör hjälper dig med att välja rätt i den enorma djungel av produkter som finns idag. Men man kan dela upp produkterna i grupper. Det finns ”fön-produkter” som används då håret är blött. Mousse, gelé och krämer tillhör denna grupp.

Det finns utöver fön-produkter även värmeskyddsprodukter. Dessa är specialiserade på att skydda hårstrået från fön och tänger. De flesta fön- produkter har ett visst värmeskydd men ibland behövs ytterligare skydd och då behövs värmeskyddsprodukter. Dessa finns i kräm och sprayform.

När håret är fönat och torrt finns olika wax och glans produkter. Allt från glansigt till matt och allt från mjuk till hård stadga. Be din frisör om hjälp.

Som avslutning gäller spray. För att fixera den frisyr som du skapat behövs sprayen. Den finns i pump- eller gasform och från lätt till hård stadga. Spraya ett eller två lager men undvik att ”överspraya” då det bara blir klistrigt och onaturligt.

8. Hur använder jag min fön?

Det viktigaste är att du blåser från botten mot topparna. Olika borstar används för olika resultat. Be din frisör hjälpa dig med tips.

9. Sliter extensions på håret?

Extensions är något helt fantastiskt! Du kan få långt och tjockt hår på ett par timmar. Men det kräver en del av den som bär det. Anpassade produkter, sova med fläta, undvika saltvatten och byta ut dina extensions var 3:e månad. Här är skötsel A och O. Du får skötselråd av din frisör. Följ dem och du kommer att älska ditt nya hår.

10. Kan man bada i saltvatten med extensions?

Nej, det rekommenderar vi inte. Håret är så pass behandlat att det kan trassla ihop sig med det egna håret och i värsta fall får man klippa bort det. Det behöver inte hända med alla hår men det sker i så fall helt på egen risk.

ÖPPETTIDER

Mån-Ons.....09.00-18.00
Tors.....10.00-20.00
Fre.....09.00-18.00
Lör.......Varierande

Lunchstängt......13-14

AKTUELLT

Vi har OLAPLEX på salongen! Läs mer på www.olaplex.se


ALLTID PÅ MOA

Gäller Wella, Sebastian och Nioxin

-------------------------

Köp 1 produkt
- Få 10% RABATT

-------------------------

Köp 2 produkter
-Få 20% rabatt

-------------------------

Månadens produkt
- Alltid 25% rabatt